Home Les-uren Trainen Vragen Contact

DE TROUWE HOND LEBBEKE
Hof Ter Varentstraat 19 | 9280 Lebbeke | 052 41 00 31 | Kkush 953

Goede Afspraken

INENTINGEN

U dient zich er steeds van te vergewissen dat uw hond in een goede gezondheid verkeert. Bij de inschrijving (ook bij de jaarlijkse hernieuwing) zullen we er dan ook op toezien dat uw hond de nodige inentingen heeft gekregen en dat u het bewijs daarvan kan voorleggen (inentingsboekje).

Verplichte vaccins zijn Hondeziekte, Parvovirose en Leptospirose. Indien u met uw huisdier naar het buitenland reist, kan u uw hond het best ook laten vaccineren tegen hondsdolheid. Een vaccin dat wij ook ten zeerste aanraden is kennelhoest.

Indien uw hond niet inge-ent is, zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele aandoeningen. Bovendien kan uw hond andere honden besmetten, waardoor we hem niet kunnen toelaten op de terreinen. U begrijpt dat wij het risico niet kunnen lopen dat gevaarlijke, overdraagbare ziektes worden binnengebracht in onze club.

Let er ook op dat de inentingen elk jaar herhaald worden. Meer inlichtingen kunt u bekomen bij uw dierenarts.

LOOPSE TEVEN

Als uw teef loops is, dringen wij erop aan om haar, gedurende die periode (ong. 3 weken), thuis te laten. Zo vermijdt u dat andere honden onnodig afgeleid worden en aan een snuffeltocht en... zouden beginnen. Uzelf bent natuurlijk steeds welkom!

HOKKEN

Honden ouder dan 5 maanden worden niet meer toegelaten in de kantine. U zal ze dus op een veilige en comfortabele manier in de wagen moeten achterlaten. Naast de kantine zijn er ook hondenhokken beschikbaar. Deze mogen vrij gebruikt worden. Wel wordt gevraagd de lijn aan de buitenzijde van het deurtje te hangen, zodat iedereen kan zien dat er een hond in het hok zit.

De hondenhokken zijn genummerd en kunnen, mits een jaarlijkse kleine bijdrage, gehuurd worden. Het gehuurde hok is dan uitsluitend voor jouw hond. De huurder dient het hok dan wel te voorzien van een hangslot, en staat in voor de netheid (regelmatig controle) ervan. Dit is in het belang van je hond die er immers enige tijd zal (kan) doorbrengen.

PLASPLEIN

De hond mag zijn behoefte niet doen op het terrein. Ga daarom steeds, voor het betreden van het plein, even met uw hond een ommetje maken op het plasplein. (achteraan het domein). Verrast hij u toch op het terrein, dan dient u de uitwerpselen onmiddellijk op te ruimen (schoppen zijn op de terreinen aanwezig) en een kleine bijdrage te deponeren in het varken in de kantine.