Home Les-uren Trainen Vragen Contact

Trainen

Het ligt in onze bedoeling u als eigenaar de nodige kennis bij te brengen om uw hond op te voeden tot een sociaal en welopgevoed wezen dat u overal kan vergezellen. We willen u helpen bouwen aan een vorm van communicatie met uw viervoeter, om zo een betere verstandhouding tussen jullie beiden te verkrijgen, en dit via een positieve opvoedingsmethode.

Om u zo goed mogelijk te begeleiden, beschikt onze hondenschool over een reeks bekwame instructeurs, die u met woord en daad zullen bijstaan. Voor elk probleem kan u bij hen terecht. Zij doen dit werk volkomen belangeloos en zuiver uit liefde voor de hond. Zij gaan u helpen uw hond gehoorzaam te maken en dit in een prettige en ontspannen sfeer.

Belangrijk is dat u beseft dat zij u enkel kunnen begeleiden, zij kunnen uw hond niet voor u opvoeden, dat moet je zelf doen. Hiervoor is veel geduld nodig. Verwacht vooral niet dat uw hond, reeds na enkele lessen, de oefeningen even goed zal uitvoeren als deze die reeds maanden de lessen volgt. Het blijft een kwestie van veelvuldig herhalen. Hou je dus ook buiten de lessen dagelijks een kwartiertje bezig met je hond. U zal snel merken dat uw inspanningen niet vergeefs zijn.

DE EERSTE KENNISMAKING

Komt u voor de eerste keer langs, dan zal u eerst een onthaal krijgen. Het onthaal wordt op alle lesdagen gegeven. Hier wordt u de meeste informatie over de werking van de club en de manier van opvoeden meegedeeld. Dit om de basisregels van het positief opvoeden onder de knie te krijgen. Inderdaad, u leest het goed... positief. De dagen van trekken en sleuren aan de lijn, van brullen op onze hond zijn voorbij. Onze hond is onze vriend, en zo gaan we hem ook behandelen. U kan bij uw eerste bezoek ook al eens kijken naar een les. Tevens is het wenselijk het hondje mee te brengen.

Kunt u zich hier in vinden dan kan u (enkel) op vrijdag om 20u30 meegaan met de instapklas. Dit is een praktijkgerichte initiatieles. In aanwezigheid van een instructeur van de puppyklas wordt dan, op een ontspannende manier, de aanpak op het terrein uitgelegd. Vanaf dan kunt u, na aansluiting, alle lesdagen terecht in de puppyklas.

Oudere honden komen terecht in de A-klas. Ook hier is de instapklas op vrijdag voorzien maar wel om 19u15.

EEN GASTTRAINING

Bent u lid van een andere club, aangesloten bij de KKUSH, en zou u graag eens bij ons komen trainen? Geen probleem... U kan voor de les, in de kantine een tainingsbonnetje kopen aan 1 euro/stuk, en dit bonnetje op het plein inruilen voor een training.

Voor de groepen puppies tem groep C kan dit onbeperkt en op alle trainingsdagen (lesuren zie trainingsuren). Indien jullie met meerdere personen komen, gelieve dan wel eerst een seintje te geven aan de desbetreffende instructeur (zie instructeurs).

Voor de debutanten kan dit maximum 2 keer per maand, op vrijdag en zondag, op het tweede lesuur.

Programma I of Progr. II spelers zijn welkom op dinsdag voor een Progr. I of II training op het eerste lesuur, ook met een maximum van 2 keer per maand. Gelieve wel eerst even via dit formulier te verwittigen.

Let wel op! De trainingen in de week voor de wedstrijd worden niet meegerekend in de twee gasttrainingen.