De Trouwe Hond Lebbeke

Onze werkwijze

Over ons

Onze werkwijze

Bestuur

Instructeurs 

Intern reglement

Onze opleiding gehoorzaamheid heeft als doel ervoor te zorgen dat uw hond zich altijd en overal voorbeeldig gedraagt. Dat u overal kan komen en alles kan doen wat u wil samen met uw hond, zonder dat hij een last is voor u of uw medemens. Wij gaan verschillende oefeningen onderrichten die u hierbij gaan helpen, steeds rekening houden met het versterken van de band tussen u en uw hond. Vertrouwen en vriendschap liggen aan de basis van onze training.    

Het is heel belangrijk dat de pup geen verkeerde gewoontes aanleert. Zoveel mogelijk problemen vermijden is hiervoor noodzakelijk. Wat hij niet fout kan doen, zal hij ook nooit als plezierig aanvaarden. Anderzijds gaan we zijn natuurlijke aanleg en gedrag spelenderwijs omleiden naar gewenst gedrag (gedrag dat voor ons als mens aanvaardbaar is) en dat herhaaldelijk gaan belonen. Op deze manier krijgen we al snel een goed gehoorzamende vriend voor het leven.     

De opleiding op onze club wordt ingedeeld in verschillende groepen . Namelijk puppy 1, Puppy 2, groep A, groep B, groep C, debutanten, programma 1 en programma 2. Oefeningen worden zowel binnen deze verschillende klassen, als tussen deze klassen gradueel opgebouwd. Elke hond werkt op zijn eigen niveau en tempo. Voor overgang naar een volgende groep moet de hond telkens een bepaalde kennis verwerven, al dan niet getest met een examen.