De Trouwe Hond Lebbeke

Sociale test en brevet

De test sociaal gedrag en de brevetproef zijn beiden officiële testen van het overkoepelend orgaan van hondenscholen, de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (KKUSH). Beide testen wordt afgenomen door keurders erkend door deze KKUSH. 

Uw hond dient te slagen in de test sociaal gedrag om te kunnen deelnemen aan het gehoorzaamheidsbrevet. Uw hond dient te slagen in het brevet om over te gaan naar de debutantengroep. 

Bij de test sociaal gedrag wordt nagegaan of uw hond geen agressie vertoont naar mensen en andere honden. Dit wordt getest aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen waarbij uw hond in contact komt met andere personen en andere honden. Ook wordt tijdens deze test nagegaan of uw hond zich normaal gedraagt in het verkeer. Er worden op straat enkele oefeningen uitgevoerd waarbij uw hond een wandelaar, een jogger, een fietser en een auto dient te passeren. Er wordt enkel gekeken naar het sociaal gedrag van uw hond en niet naar de graad van gehoorzaamheid. 

Om deel te nemen aan de test sociaal gedrag moet uw hond minimum 9 maand zijn en een tatoeage of chipnummer hebben. Om deel te nemen aan het brevet moet je hond minimaal 12 maand zijn. Zowel honden met stamboom als zonder stamboom kunnen deelnemen. De test sociaal gedrag en de brevetproef kunnen niet op eenzelfde dag worden afgelegd. Een hond die niet slaagt in de test sociaal gedrag mag na 4 maand aan een tweede keer deelnemen. 

Officiële proeven sociaal gedrag en brevet worden doorheen het jaar op verschillende clubs ingericht. Data en adressen vindt u terug in de sportkalender. Eén keer per jaar, in maart (zie kalender ), organiseert ook onze club zo’n officiële test sociaal gedrag en brevet. Inschrijven voor de testen op onze club kan via onderstaande knop. 

Om in te schrijven voor een test op een andere club kan u een mail sturen naar het wedstrijdsecretariaat van desbetreffende club (zie sportkalender) of kan u kijken of ook zij een inschrijvingslink hebben op hun site.

Meer info betreffende de oefeningen en regels voor beide testen vind u terug door op onderstaande linken te klikken.

officieel reglement test sociaal gedrag
officieel reglement brevet en wedstrijdprogramma's
reglement brevet (herwerkt door DTH)
sportkalender

De verschillende groepen

Lesuren

Overgangsexamens

Sociale test en brevet 

Wedstrijden spelen

Gasttraining
inschrijven test sociaal gedrag 
of brevet DTH LEBBEKE